Kuntalaisaloite: “Jalkapallon tasa-arvoinen huomioiminen Siuntion harrastustoiminnassa”

Käy allekirjoittamassa kuntalaisaloite “Jalkapallon tasa-arvoisen huomioiminen Siuntion harrastustoiminnassa” täällä.

Vajaassa kahdessa päivässä allekirjoittaneita on kertynyt jo yli 180, mutta jokainen ääni auttaa viestin eteenpäin viemisessä.

Me allekirjoittaneet pyydämme huomioimaan, että tuleva monitoimihalli palvelisi myös kuntamme koko ajan kasvavaa jalkapallotoimintaa, niin tiloiltaan kuin tulevilta käyttövuoroiltaan.

Esimerkiksi Inkoossa oleva halli on nimenomaan suunniteltu monitoimista toimintaa varten, tilassa on reilu kenttäala tekonurmea, joka mahdollistaa jalkapallon pelaamisen myös syys-kevät kaudella. Tekonurmi ei myöskään estä pelaamasta muita lajeja, esimerkiksi Talissa pelataan käsipalloa tekonurmella.

Hienoa, että Siuntiossa tehdään töitä liikunnan parantamiseksi. Tulevaisuutta ja nykytilanteenkin huomioiden, Siuntiossa kovassa suosiossa oleva jalkapalloharrastus tulee ottaa huomioon toimintatiloja sekä käyttövuoroja jaettaessa.

Tänä vuonna Siuntion Sisulla on tällä hetkellä yhteensä noin 130 jalkapallon pelaajaa ja piirisarjaan on ilmoittauduttu viidellä joukkueella (ikäryhmällä 2008-09 kolme joukkuetta, ikäryhmällä 2010 yksi joukkue ja ikäryhmällä 2011 yksi joukkue). Ikäluokkien lisääntyessä sekä pelaajien kasvaessa isommat talviharjoittelutilat ovat välttämättömät.

Siuntion Sisun juniorjalkapalloilijoiden toiveena on, että myös kunnassa ymmärretään urheiluhallin sekä -kentän lisääntynyt tarve.

Joukkue tulee tarvitsemaan urheilukenttää piirisarjan kotipeleihin huhtikuun 2020 alusta lähtien. Tämän vuoksi pyydämme huomioimaan, että urheilukentän käyttövuoroja suunnitellessa jalkapallotoiminta ei joutuisi jatkossa väistymään Sjundeå Cupia edeltävältä ajalta pois. Nurmen kuntoon ei vaikuta kevyiden lasten pelit, tästä on todisteita usealta vuodelta valokuvien muodossa. Siksi ennen Sjundeå Cupia käyttökielto urheilukentän osalta tuntuu kohtuuttomalta sekä epäoikeudenmukaiselta.

Siuntion Sisu haluaa edistää siuntiolaisten hyvinvointia luomalla mahdollisuuksia liikunnan harrastamiseen omassa kotikunnassa. Seura on on kasvattajaseura, jonka tavoitteena on liikunnallisten ja terveellisten elämäntapojen tunnetuksi tekeminen ja sitä kautta kuntalaisten kokonaisvaltaisen psyykkisen ja fyysisen hyvinvoinnin edistäminen.
Jaa tämä sivu
>